A szónok és ami mögötte van

A 2016-os temesvári Nyilvános Beszéd Európa Bajnokság győztese

A 2016-os World Championship of Public Speaking eseményen az elődöntő 3. helyezettje lettem.

Magyar Bajnok nemzetközi beszédverseny, humoros beszéd és értékelés kategóriákban. 

Olyan cégeknél dolgoztam, mint a Nokia, IBM, Antenna Hungária és a Nord csoport. 5 év műszaki fejlesztési vezetői és 3 év cégcsoport cégvezetői tapasztalatom van. 

Okleveles villamosmérnök vagyok, így a mérnöki precizitással tervezzük meg a felkészülés lépéseit.

A boxban töltött hosszú évek a szónoki testbeszéd szempontjából nem ideálisak. Megtanítottak viszont arra, hogy a felkészülés milyen fontos egy döntő esemény előtt. A stresszcsökkentési technikák is elképesztő jól használhatóak, hogy nehogy beüssön a lámpaláz.

Szűcs László

Mindig is érdekeltek a filmekben a lelkesítő és inspiráló beszédek, amivel a hősök bajtársakat szólítottak csatába, amerikai focicsapatot hoztak vissza a vereség széléről vagy éppen gyerekeiknek adták át az élet tanulságait.

2011-ben, 24 évesen, beszéltem első nagy konferenciámon, a Magyar Közgazdász Társaság pécsi vándorgyűlésén. Mivel korábban ökölvívó voltam, így megtanultam, hogy nem az éles küzdelemben célszerű szenvedni, hanem előtte az edzésen. Ennek megfelelően minőségi tartalom megírásával komolyan felkészültem rá és nagy sikerélménnyel távoztam.

2012-ben csatlakoztam a Toastmasters retorikai szervezethez. Később alapító tagja voltam az első magyar retorikai klubnak. Elkezdtem versenyezni is és több szónoki magyar bajnoki cím után már a nemzetközi megmérettetésekre készülhettem.

2016-ban 4 kvalifikációs verseny megnyerésével a temesvári Európa Bajnokság döntőjében is győztem, így első magyarként a washingtoni szónoki világbajnokságon képviseltem hazánkat. Innen óriási élmnyekkel és kupával tértem haza.

0
Országban konferencia beszéd
0
Céges tréning
0
Előadás
0
Beszédírás
0
óra szakmai tapasztalat

Kikkel dolgoztam már?

Prezentációs trénerként több mint 30 céggel dolgoztam együtt. Emellett egyéni beszédcoachingokon is segítek olyan embereket, akik gyorsan akarnak nagyot fejlődni. Olyan cégek eseményeire segítettem a felkészülést, mint az Amazon, az IBM vagy a Bosch. 3 kontinensen, több mint 25 országban volt lehetőségem konferenciákon, szemináriumokon és eseményeken beszédeket, műhelymunkákat és tréningeket tartani. Gyerekeknek és különböző non-profit szervezeteknek is segítek jobb előadóvá válni. A prezentáció nekem mindig is egy óriási versenyelőnyt jelentett így lehet az, hogy 7 évvel az egyetem után nagy nemzetközi vállalatoknál voltam projektvezető, fejlesztési vezető és cégvezető is. A kommunikáció óriási önbizalommal ajándékoz meg, amely az üzemanyag a sikerhez.